Schoonmaken Polycarbonaat dug-out

Schoonmaken Polycarbonaat dug-out

Technische informatie, Oktober 2014
Makrolon®
Graffiti verwijderen

Graffiti vormt tegenwoordig een echt probleem. Graffiti kan van Makrolon® platen worden verwijderd, maar het succes is afhankelijk van de aard van de graffiti. Als de graffiti bijvoorbeeld werd aangebracht met solvent-gedragen lak, kan de graffiti niet volledig worden verwijderd.

Bij het verwijderen van graffiti kunnen er spanningsbarsten worden veroorzaakt door de reinigingsproducten, maar dit zal zich niet voordoen als de Makrolon® platen spanningsvrij en op de voorgeschreven manier werden toegepast.

Daarom is het niet aan te bevelen de oppervlakken vooraf te behandelen met producten die voorkomen dat verf zich aan het oppervlak hecht, want deze producten kunnen zelf het oppervlak aantasten.

Gebruik nooit schurende of sterk alkalische reinigingsmiddelen, aceton, benzeen, loodhoudende benzine of tetrachloorkoolstof. Schraap nooit met scheermesjes of scherpe instrumenten.
Makrolon® AR kan zeer goed worden gereinigd met een borstelreiniger. Makrolon® GP, Makrolon® UV en Makrolon® multi UV kunnen ook worden gereinigd met een borstelreiniger, maar het resultaat is minder goed. De borstelreiniger kan dan worden afgespoeld met een vloeistof zoals Krautol 3040. De graffiti moet nat worden gehouden met een zachte doek die in borstelreiniger werd gedompeld. Afhankelijk van de intensiteit van de vervuiling moet dit tot 20 minuten duren (Makrolon® UV minder dan 5 minuten). Was daarna goed af en spoel met schoon water. Als er nog doffe vlekken op Makrolon® GP/ UV/ multi UV achterblijven, kan het uitzicht meestal worden verbeterd met behulp van autopolish.

Voor Makrolon® AR kunt u ook VANDAL-EX gebruiken van de firma Vogelsang GmbH, D-74855 Hassmerheim, Tel +49 62 66 7 50.

Viltstift kan worden verwijderd met isopropanol.
Zelfklevende posters kunnen worden verwijderd met water waaraan spoelproduct werd toegevoegd. Laat eerst ongeveer 10 minuten inweken. We hebben ook goede resultaten vastgesteld met producten zoals Burlana van de firma Burnus of PRIL van Henkel. 

Mogelijke leverancier
Bayer MaterialScience GmbH
Otto-Hesse-Strasse 19/T9, D-64293 Darmstadt, Duitsland
Tel. +49 6151 1303 0
Fax +49 6151 1303 500
www.bayersheeteurope.com
sales@bayersheeteurope.com

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen formulier voor YourSportDeal

Offerte aanvragen

Wil je meer informatie over onze producten of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag nu een offerte aan en onze specialisten zullen je verder helpen.