Welk doelnet moet ik kiezen?

Welk doelnet moet ik kiezen?

Doelnetten nodig maar niet goed weten welke u moet kiezen? Hieronder wat tips over het vinden van het juiste doelnet bij uw voetbaldoel!

Qua voetbaldoelen zijn er doelnetten voor vaste-, verplaatsbare-, wegdraaibare-, inklapbare voetbaldoelen en doelnetten voor de voetbaldoeltjes voor thuisgebruik. Of het nu gaat om amateurvoetbal of profvoetbal, het is belangrijk dat er een sterk soepel hangend doelnet gekozen wordt aangezien het net de klap van een harde trap tegen de voetbal moet kunnen weerstaan.

 

Afmetingen
Doelnetten zijn te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren, dieptes, breedtes en hoogtes. Afhankelijk van de afmeting van uw voetbaldoel kiest u de gewenste afmeting. Er zijn netten voor een P-doel; de doelpalen hebben de vorm van een letter P, een gewoon doel waarbij de bovenkant van het doel minder diep is dan de onderkant en een kooi-doel, waarbij de netten aan de achterkant worden bevestigd via een touw/paal (=vrije ophanging). Ieder voetbaldoelnet is vaak voorzien van een randlijn en is tevens voorzien van een spanlijn in het dak, zodat het voetbaldoelnet correct kan worden opgehangen.  De meest voorkomende afmetingen die er zijn qua doelnetten voor voetbaldoelen zijn:

- 7,23x2,44 meter doelnetten      - 1,8x1,2mtr doelnetten
- 6x2 meter doelnetten               - 1,2x0,8mtr doelnetten
- 5x2 meter doelnetten               
- 3x1 meter doelnetten

Draaddiktes
Doelnetten zijn geknoopt en knooploos en verkrijgbaar in diverse diktes en kleuren. Knooploze doelnetten zijn gemaakt van het materiaal polypropyleen (PP) en geknoopte doelnetten zijn gemaakt van Polyethyleen. De meest voorkomende maaswijdte voor doelnetten van een voetbaldoel is 120mm. De meestvoorkomende draaddiktes van doelnetten zijn 3mm, 4mm en 5mm. Hoe meer mm hoe sterker het net. Dit ziet u dan ook terug in de prijs.

Kleursamenstellingen
Het is mogelijk om voetbaldoelnetten in iedere gewenste kleursamenstelling samenstellen. Dit maakt het mogelijk om het voetbaldoelnet aan te passen aan uw eigen clubkleuren. U kunt kiezen voor 1 kleur net of voor 2 of meerdere kleuren.

Al onze netten voldoen aan de gewenste afmetingen, die daarvoor gesteld zijn door de officiële bonden. De standaard netten houden wij op voorraad en zijn daardoor binnen enkele dagen leverbaar. Ook wanneer u doelnetten van een andere leverancier dan Your Sport Deal heeft kunt u nog steeds onze doelnetten gebruiken. Onze doelnetten sluiten ook naadloos aan bij voetbaldoelen van concurrenten, zoals ERMA Sport, RAS en W&H. 

Plan adviesgesprek

Heb je vragen over bepaalde producten of heb je advies nodig, plan dan een adviesgesprek in en wij informeren je over de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen formulier voor YourSportDeal

Offerte aanvragen

Wil je meer informatie over onze producten of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag nu een offerte aan en onze specialisten zullen je verder helpen.